η EE ξεκίνησε έρευνα για την εξαγορά της Sun από την Oracle


european commissionΣύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε επίσημη αντι-μονοπολιακή έρευνα σχετικά με την εξαγωρά της Sun από την Oracle επισημαίνω ότι το Αμερικάνικο Υπουργείο Δικαιοσύνης ενέκρινε την συναλλαγή καθώς κατά την γνώμη του δεν παραβιάζει την αντι-μονωπολιακή νομοθεσία των ΗΠΑ. Ειδικά, η EE έχει εκφράσει την ανησυχία της για την πιθανότητα η Oracle να σταματήσει την ανάπτυξη της ανοιχτού κώδικα βάσης δεδομένων MySQL προκειμένου να προωθήσει την δική της κλειστού κώδικα λύση.

Η επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού Neelie Kroes αναφέρει στους Times της NY ότι είναι απαραίτητο να ελεγχθεί αν οι πελάτες αντιμετωπίσουν λιγότερες επιλογές ή μεγαλύτερες τιμές “όταν η μεγαλύτερη εταιρεία κλειστών βάσεων δεδομένων του κόσμου αγοράζει την μεγαλύτερη εταιρεία ανοιχτού κώδικα βάσεων δεδομένων”. Η κομισσιόν έχει χρονοδιάγραμμα μέχρι της 19 Ιανουαρίου για την έκδοση οριστικής απόφασης για το μέλλον της συμφωνίας.

Η χειρότερη πιθανή εξέλιξη για την εν λόγω συμφωνία φαίνεται να είναι η ξεχωριστή πώληση της MySQL αν και πιστεύω προσωπικά ότι μάλλον δεν θα δούμε μια τέτοια εξέλιξη.


About Eleftherios Kosmas

Technologist in the University of Athens, open source enthusiast, member of the local hackerspace, vice chairperson of the Libre Space Foundation,

Σχολιάστε