το πλέον “τρύπιο” Linux 2


construction signΟι περισσότεροι φίλοι μου ακόμη και άνθρωποι που δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τους υπολογιστές γνωρίζουν όχι το Linux είναι ένα από τα πλέον ασφαλή λειτουργικά συστήματα. Αν όμως θέλετε να δοκιμάστε τις δυνατότητες σας και τα όρια σας ειδικά αν απασχολήστε με την ασφάλεια δικτύων νομίζω ότι αξίζει να δοκιμάστε το  Damn Vulnerable Linux.

Το DVL φτιάχνεται με ένα και μόνο στόχο… να μπορείτε να το χακέψετε! Όχι δεν θα αντικαταστήσει την αγαπημένη σας διανομή στο desktop ή στο server! Το DVL εκτός του ότι είναι φτιαγμένο με το χειρότερο δυνατό τρόπο ώστε να διευκολύνει πρακτικά σχεδόν κάθε δυνατή επίθεση στο σύστημα (από τις πατροπαράδοτες SQL injections, μέχρι buffer overflows και άλλα παρόμοια) το DVL έρχεται με παλιές απατσάριστες και καθόλου ασφαλείς εκδόσεις των Apache, MySQL, PHP, και αντίστοιχους FTP και SSH daemons επίσης θα βρείτε φυσικά και τα απαραίτητα εργαλεία της δουλειάς όπως ταGCC, GDB, NASM, strace, ELF Shell, DDD, LDasm, LIDa και άλλα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι περιέχει μια σειρά μαθημάτων που διδάσκουν στο χρήστη τεχνικές και μεθοδολογίες προσέγγισης για την διενέργεια ενός hack. Νομίζω ότι αν ασχολείστε σοβαρά με την ασφάλεια σε υπολογιστικά συστήματα αξίζει να ρίξτε μια ματιά στο DVL.

Το DVL άρχισε σαν ένα εκπαιδευτικό εργαλείο από τον Dr. Thorsten Schneider Λέκτορα του Τεχνικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Bielefeld στην Γερμανία και ιδρυτή του TeutoHack (του εργαστηρίου hacking (!!!) του προαναφερθέντος πανεπιστημίου).


About Eleftherios Kosmas

Technologist in the University of Athens, open source enthusiast, member of the local hackerspace, vice chairperson of the Libre Space Foundation,

Σχολιάστε

2 thoughts on “το πλέον “τρύπιο” Linux