ανοιχτή γραμματική 2


Μιλώντας Ελληνικά ως μητρική γλώσσα πίστευα ότι η εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ίσως αυτό ισχύει για τους ανθρώπου που η μητρική τους γλώσσα είναι Ινδικο-ευρωπαϊκής προέλευσης… έλα όμως που υπάρχουν πολλοί που δεν είναι και η Ελληνική γλώσσα τους φαίνεται βουνό… ψάχνωντας τις προάλες βρήκα μια εφαρμογή ενός Έλληνα (και μάλιστα Ηπειρώτη όπως εγώ) που βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα.

Ο Νίκος Κασσελούρης λοιπόν όχι μόνο έγραψε αυτό το εξαιρετικό java applet στο λιγοστό ελεύθερο χρόνο του αλλά το έγραψε και κάτω από την ελεύθερη άδεια GPL v.2. Μπορείτε αν θέλετε να επισκευθείτε την ιστοσελίδα του για να δείτε το εν λόγω πρόγραμμα  και αν θέλετε να διαβάστε τον κώδικα του και να κάνετε τις αλλαγές που επιθυμείτε (κάτω φυσικά από την άδεια χρήσης GPL v2) .


About Eleftherios Kosmas

Technologist in the University of Athens, open source enthusiast, member of the local hackerspace, vice chairperson of the Libre Space Foundation,

Σχολιάστε

2 thoughts on “ανοιχτή γραμματική

  • ctrl-alt-backspace

    Πολυ ενδιαφερον προγραμμα, αν και το ανακαλυπτω καπως αργα.
    Στις πλειστες περιπτωσεις τα παει πολυ καλα για λογισμικο που ακολουθει μια ορισμενη σειρα απο κανονες. Καλο θα ηταν ομως να υπαρχει μια προβλεψη για ανωμαλα ρηματα και τους κανονες ευφωνιας (διαγραφη συμφωνων)
    Απ´ οτι βλεπω δυστυχως η αναπτυξη σταματησε κι εγω δεν εχω το ταλεντο να γραψω Java (κατι πολυ ψιλα σε python μονο). Αν προωθηθει στην ελληνοφωνη κοινοτητα του λινουξ το ξαναγραψιμο της εφαρμογης ωστε μια μερα να το δουμε στις κατηγοριες Edu των repos των διανομων μας θα ηταν ευχης εργο.