ένα βήμα πιο κοντά στο Wiinux! 3


Η αλήθεια είναι ότι αποτελεί ένα αρκετά ευχάριστο παιχνιδο-σύστημα δεν πάυει όμως να είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει κάποιος να εγκαταστήσει κανείς κάποιο άλλο λειτουργικό σύστημα όπως το Linux, αντίθετα αυτό μπορεί κανείς να το κάνει ίδιαιτερα εύκολα με την πολύ ακριβότερη παιχνιδομηχανή Playstation3. Το Nintendo Wii όμως έχει εμπνευσμένες συσκεύες εισόδου (δηλαδή χειριστήρια) και αρκετοί Linux-άδες πειραματίζωνται με ιδιαίτερη επιτυχία με αυτά όπως πχ το χειρηστήριο του WiiFit. Άλλωστε οι χρήστες ελεύθερου λογισμικού έχουν καταφέρει να εγκαταστήσουν Linux και σε άλλες συσκεύες με πολύ λιγότερες δυνατότητες από το Wii, όπως το Nintendo DS αλλά και το Nintendo 64.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πολλές  προσπάθεις για την ανάπτυξη μια πετυχημένης τεχνικής που θα εξασφαλίζει μεταξύ άλλων και γραφικό περιβάλλον. Η περισσότερο πρόσφατη και πλέον επιτυχημένη είναι το video που ακολουθεί που όμως χρειάζεται ουσιαστικές βελτιώσεις ειδικά ως προς τις επιδόσεις του xserver.


About Eleftherios Kosmas

Technologist in the University of Athens, open source enthusiast, member of the local hackerspace, vice chairperson of the Libre Space Foundation,

Σχολιάστε

3 thoughts on “ένα βήμα πιο κοντά στο Wiinux!

  • Abraam

    Μακάρι το αγαπημένο μου πιγκουινάκι να μπει παντού απο κινητα μέχρι τοστιέρες…Βαρεθήκαμε τις πολυεθνικές.

  • elkos

    Κοίτα, για να είμαι ειλικρινείς πιστύεω ότι πολλές πολυεθνικές θα σπρώξουν αγαπημένο μας πιγκουινάκι μάζι με την κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού. Το δύσκολο κομμάτι είναι όταν η συσκευή σου όπως το Wii έχει χαζά κλειδώματα και δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις παρά μόνο σαν μια παιχνιδομηχανή την στιγμή που έχει περισσότερη υπολογιστική ισχύ από το πρώτο μου υπολογιστή.