γκαλοπάκι: θα επηρεάσει η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας το ελεύθερο λογισμικό 2


Πως πιστεύετε ότι θα επηρεάσει η παγκόσμια οικονομική ύφεση το ελεύθερο λογισμικό;

View Results

Loading ... Loading ...

About Eleftherios Kosmas

Technologist in the University of Athens, open source enthusiast, member of the local hackerspace, vice chairperson of the Libre Space Foundation,

Σχολιάστε

2 thoughts on “γκαλοπάκι: θα επηρεάσει η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας το ελεύθερο λογισμικό

  • tthelaw

    Η βασική λογική στην Ελλάδα και στον “αναπτυγμένο” κόσμο είναι έχω λεφτά(ή δανείζομαι εύκολα) και τα πετάω. Το ελεύθερο λογισμικό εφαρμόζεται μόνο στις φτωχές χώρες που το software κοστίζει όσα βγάζει ένας εργαζόμενο το χρόνο. Επίσης το λογισμικό χρησιμοποιείται για έλεγχο, αν δεν έχεις χρήματα θέλεις να γνωρίζεις που πάνε αυτά που έχεις και πως θα μειώσεις τα έξοδα.
    Το ελεύθερο λογισμικό λειτουργεί καλύτερα σε παλιό hardware και η επιβράδυνση της οικονομίας θα δώσει χρόνο στο linux να ισοφαρίσει με τα (…) σε αυτόν τον τομέα. Η επιβράδυνση της οικονομίας θα εμποδίσει και την δημιουργία καινούριων, απαιτητικών σε hardware, παιχνιδιών.
    Το οικονομικό πρόβλημα θα επηρεάσει και το ελεύθερο λογισμικό, αλλά τι να κάνεις τις “νέες δυνατότητες” του openoffice 8, όταν ικανοποιούνται οι ανάγκες τις πλειοψηφίας με το openoffice 1. Υποθέτω ότι θα σταματήσουν να εμφανίζονται νέες δυνατότητες και τεχνολογίες που πρέπει συνέχεια να μαθαίνουν οι προγραμματιστές, και θα ασχοληθούν περισσότερο με την σταθερότητα του λογισμικού, έτσι θα προλάβουν και οι Έλληνες μεταφραστές να κάνουν την δουλειά τους.

  • Eleftherios Kosmas Post author

    Βλέπω ότι το έχεις σκεφτεί πάρα πολύ… η άποψη σου είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Αν και δεν θα συμφωνήσω για το “το ανοιχτό λογισμικό εφορμόζεται μόνο στις φτωχές χώρες” π.χ. η Γαλλία δεν είναι μια φτωχή χώρα ωστόσο η Γαλλική Χωροφυλακή (Gendamerie) και το Γαλλικό Κοινοβούλιο δουλεύουν με Linux. Πιστεύω ότι ότι η παρούσα “κρίση” μπορεί να μεταφραστεί σε “ευκαιρία” για βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης όπως το Ελεύθερο Λογισμικό. Αν και έχω τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει το σύνολο του Ελεύθερου Λογισμικού ή μόνο κάποια μεμονωμένα project.