ελεύθερα Real Time Strategy 1


όσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι μου αρέσουν πολύ τα RTS… από την μια από την άλλη όμως το Linux δεν φημίζεται για τα παιχνίδια του σωστά;;; χμμμ… ίσως από την άλλη όμως υπάρχουν πολλά αξιόλογα RTS που είναι ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα και μπορείτε να τα βρείτε ελεύθερα σε εκδόσεις για Linux και ορισμένα για Mac ακόμη και για windows.

δείτε το άρθρο για περισσότερες λεπτομέρειες και για video από τα ίδια τα παιχνίδια

Spring

Αρχίζω με ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια RTS, ουσιαστικά πάνω στην μηχανή Spring (η όποια είναι κάτω από την άδεια GPL) βασίστηκε το Total Annihilation:Spring ένα αρκετά καλό RTS. Αυτή την στιγμή κυκλοφορούν πολλά mod πάνω στην εν λόγω μηχανή. Έτσι μπορείτε να παίξετε κάτι που μοιάζει με το Total Annihilation για το οποίο πρέπει να έχετε αγοράσει αντίτυπο του παιχνιδιού για να είστε νομίμοι, καθώς και mod όπως το Spring 1944 που έχει σαν θέμα το πρώτο παγκόσμιο, ή το Imperial Wars που είναι Star Wars based, ή το αγαπημένο μου P.U.R.E. από οποίο και το video.

Warzone 2100

Το Warzone 2100 είναι ένα RTS που αρχικά προορίζοταν για Windows και Playstation μηχανήματα αλλά το 2004 ο κώδικας καθώς και τα περισσότερα από τα δεδομένα του παιχνιδιού εκδώθηκα κάτω από την GPL συνεπώς το παιχνίδι έγινε ελεύθερο και σύντομα έγινε η δυνατό να τρέχει στο Linux. Μου αρέσει ιδιαίτερα γιατί μπορείς να φτιάξεις μονάδες δικής σου επινοήσης.

Globulation 2

Το Globulation μπορεί να μην έχει τα γραφικά  των προηγούμενων παιχνιδιών αλλά έχει ένα πολύ ωραίο σύστημα micromanagement των πόρων αφήνωντας στο παίκτη την καθαρή τακτική.

Glest

Το Glest είναι ένα RTS που διαδραματίζεται σε μια φανταστική μεσαιωνική εποχή με ιππότες μάγους και ορκς τα γραφικά του είναι αρκετά εντυπωσιακά για open source παιχνίδι και αξίζει πραγματικά να το δείτε.

Bos Wars

Το Bos Wars έχει μια κλιμακωτή οικονομία και έχει πολλές ομοιότητες με κάποια mod του spring όσο αφορά την διαχείρηση του αν και δεν έχει τις υπερβολλές άλλων RTS όσο αφορά τα εφέ του είναι ιδιαίτερα ευχάριστω στο gameplay του.


About Eleftherios Kosmas

Technologist in the University of Athens, open source enthusiast, member of the local hackerspace, vice chairperson of the Libre Space Foundation,

Σχολιάστε

One thought on “ελεύθερα Real Time Strategy

  • db0

    Θανξ! Μερικά που δεν ήξερα. Θα δοκιμάσω το PURE αλλά το βίντεο έδειχνε μόνο τα εφέ βασικά. Τίποτα απο το gameplay.

    Φαντάζομαι το Supreme Commander το έχεις παίξει έτσι; Μπορεί να μην είναι ελεύθερο λογισμικό αλλά είναι ο διάδοχος του TA