video widgets για το KDE 4.3 9


Ακόμη καλά καλά δεν έχει βγεί η έκδοση 4.2 του KDE και οι προγραμματιστές που ασχολούνται με αυτό έφτιαξαν ένα applet που θα δίνει την δυνατότητα να κάνετε να παραγωγή ενός video κάνωντας απλά ρίχνοντας το στην επιφάνεια εργασίας σας. Χμμμ… μάλλον θα κάνω οικονομίες να πάρω tablet με αυτά που βλέπω… δείτε και εσείς το βίντεο και πείτε μου.About Eleftherios Kosmas

Technologist in the University of Athens, open source enthusiast, member of the local hackerspace, vice chairperson of the Libre Space Foundation,

Σχολιάστε

9 thoughts on “video widgets για το KDE 4.3

 • Ventrix

  Δεν θυμάμαι ποιος το έχει πει, αλλά τελικά έχει δίκιο.

  Ή το KDE 4 είναι μεγάλη μπαρούφα, ή το KDE 4 είναι πραγματικά ΠΟΛΥ μπροστά…

 • Eleftherios Kosmas Post author

  αν το λες σε σχέση με το KDE 3 η αλήθεια είναι ότι το KDE 4 θέλει πολύ δρόμο για να φτάσει το KDΕ 3.5.κάτι ψιλά σε σταθερότητα και ωριμότητα μεν αλλά σίγουρα είναι ιδιαίτερα θεαματικό…αν και ανυπομονώ για το τί θα δούμε στο Gnome 3

 • Eleftherios Kosmas Post author

  @gstavros

  Τον Ιούλιο στην Κωνσταντινούπολη στην GUADEC ανακοινώθηκε επίσημα και υπολογίζεται να βγεί μέσα στο 2010 στην θέση του Gnome 2.30,,, τουλάχιστον έτσι έχω καταλάβει μέχρι στιγμής.

 • dimitris d

  Το KDE4 συμπεριφέρεται όλο και περισσότερο σαν τα vista, θέλει αρκετή μνήμη και γρήγορο επεξεργαστή, ανταποκρίνεται αργά για να βλέπεις τα εφέ. Τουλάχιστον στο 3 σε ρωτούσε θέλει εφέ να αναβοσβήνουν ή όχι.
  Στο KDE4 πρέπει να βάλουν προειδοποιήσεις όπως θέλει multi-core, οθόνη 1024+.
  Αν το Gnome 3 το ακολουθήσει θα εμφανιστεί ένα τρίτο δημοφιλές desktop ή και ένα υποκατάστατο του gtk.

 • Eleftherios Kosmas Post author

  Τα εφέ κατά την γνώμη μου πρέπει να είναι απενεργοποιημένα αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι driver επιτάχυνσης γραφικών. Υπάρχει δυνατότητα να απενεργοποιήσεις τα εφέ αλλά είναι σε κάποιο υπομένου.

  Προσωπικά σε ένα AMD 64 2800 που δουλεύω το KDE 4.2 (ναι το έβαλα κίολας) δεν τραβάνε πολύ σε μνήμη και επεξεργαστή… για την ακρίβεια τραβάνε λιγότερη μνήμη και λίγο περισσότερο επεξεργαστική ισχύ από ότι το KDE 3 (αν θυμάμαι καλά). Φυσικά παίζει ρόλο και η διανομή μου και το ότι έχω πουλήσει την ψυχή μου στην NVidia και χρησιμοποιώ τους κλειστούς Drivers.

  Όσο αφορά την ανάλυση της οθόνης θα συμφωνήσω ότι πραγματικά είναι άσχημο σε κάτι λιγότερο από 1024.

  Η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον εγώ αντιμετωπίζω το KDE 4.2 σαν την πρώτη ουσιαστικά major release του KDE 4. Για να πούνε ότι λειτουργεί αξιοπρεπώς.

  Πιστεύω ότι το KDE 4 πατάει σε ένα εξαιρετικό toolkit την Qt χωρίς να υπονοώ ότι το Gtk είναι υποδεέστερο σε αξία. Αυτό που είναι πραγματικά δύσκολο νομίζω (μπωρεί βέβαια να κάνω και λάθος) είναι η μετάβαση από το ένα toolkit στην μελλοντική του έκδοση.

  Ο συναγωνισμός που έχουμε στο Linux με τα διάφορα περιβάλλοντα εργασίας νομίζω συνεισφέρει τα μέγιστα στο τρόπο λειτουργείας ενός Open Source project.

  Ακόμη και εγώ τρέχω άλλωτε Gnome άλλωτε KDE 4 και που και που LXDE για να κάνω τις δουλειές μου…. νομίζω ότι το γεγονός ότι έχουμε 5-6 project για να κάνουμε το παρόμοια πράγματα στο τέλως είναι υπερ των χρηστών.

  Εσείς τι λέτε;

 • Θοδωρής Λύτρας

  Ας παρέμβω και γω, με λίγη καθυστέρηση…

  Νομίζω οτι δε μπορούμε να έχουμε από το λογισμικό μας την απαίτηση κάθε νέα του έκδοση να καταναλώνει λιγότερους πόρους από την προηγούμενη. Αυτό ιστορικά δεν έχει συμβεί σχεδόν ποτέ. Και ο λόγος είναι διότι κάθε νέα έκδοση προσθέτει features, δεν αφαιρεί, και τα features αυτά απαιτούν νέο και ισχυρότερο hardware. Με δεδομένο δε οτι ούτως ή άλλως το hardware εξελίσσεται εκθετικά (νόμος του Moore), το λογισμικό απλά εκμεταλλεύεται τις νέες δυνατότητες του hardware.

  Το παιχνίδι παίζεται αλλού: πρέπει η αύξηση στις απαιτήσεις του λογισμικού να συμβαδίζει με την αύξηση στα features, και όχι να προκαλείται από τη μείωση της ποιότητας του κώδικα και την αύξηση της πολυπλοκότητας.

  Και επίσης πρέπει τα features να είναι αυτά που ζητούν οι χρήστες, και επειδή “όλοι οι χρήστες δεν είναι ίδιοι(TM)” πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής στα features, με άλλα λόγια η δυνατότητα κλιμάκωσης, παραμετροποίησης και προσαρμογής στο χρήστη.

  Με αυτά τα δεδομένα, δε νομίζω οτι υπάρχει η παραμικρή ομοιότητα μεταξύ Vista και KDE4…

  Υ.Γ: Το KDE4 είναι γεγονός οτι έχει πολύ δρόμο μπροστά του, ιδιαίτερα στον τομέα της παραμετροποίησης, η οποία ήταν το δυνατότερο σημείο του KDE3.

 • Nick Bagios

  Αν και είμαι απλός χρήστης δύο χρόνων με GNU/Linux έχω να πω τα εξής:
  Μετά από δύο χρόνια με Gnome αποφάσισα να αλλάξω σε KDE με την έκδοση 4.2, αν και στο τεστ που έκανα με την διανομή Ubuntu 9.04 beta είχα κάποια προβληματάκια και συχνά κρασαρίσματα.
  Γιατί!;
  Το KDE4 μου δίνει την αίσθηση ότι είναι από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα έργα.
  Η εμφάνιση του είναι φρέσκια, απαλή, εντυπωσιακή, με καινοτομίες όπως αυτή.
  Τα προγράμματα που το υποστηρίζουν γίνονται και αυτά καλύτερα (Amarok, K9copy, Digicam κ.α)
  Πιστεύω ότι αξίζει!
  Δεν μοιάζει με Vista ,αλλά τα επερχόμενα windows 7 με αυτό και δεν καταναλώνει τους ίδιους πόρους του συστήματος (λιγότερη μνήμη από το gnome με τα εφέ ενεργοποιημένα).

  Άνοιξε τον δρόμο για το Gnome 3.0, που το περιμένω με ανυπομονησία.

  Ο ανοιχτός κώδικας δείχνει ότι μπορεί να πάει πιο μπροστά από τους άλλους…

 • Eleftherios Kosmas Post author

  Nick Bagios: Αν και είμαι απλός χρήστης δύο χρόνων με GNU/Linux έχω να πω τα εξής:
  Μετά από δύο χρόνια με Gnome αποφάσισα να αλλάξω σε KDE με την έκδοση 4.2, αν και στο τεστ που έκανα με την διανομή Ubuntu 9.04 beta είχα κάποια προβληματάκια και συχνά κρασαρίσματα.
  Γιατί!;
  Το KDE4 μου δίνει την αίσθηση ότι είναι από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα έργα.
  Η εμφάνιση του είναι φρέσκια, απαλή, εντυπωσιακή, με καινοτομίες όπως αυτή.
  Τα προγράμματα που το υποστηρίζουν γίνονται και αυτά καλύτερα (Amarok, K9copy, Digicam κ.α)
  Πιστεύω ότι αξίζει!
  Δεν μοιάζει με Vista ,αλλά τα επερχόμενα windows 7 με αυτό και δεν καταναλώνει τους ίδιους πόρους του συστήματος (λιγότερη μνήμη από το gnome με τα εφέ ενεργοποιημένα).Άνοιξε τον δρόμο για το Gnome 3.0, που το περιμένω με ανυπομονησία.Ο ανοιχτός κώδικας δείχνει ότι μπορεί να πάει πιο μπροστά από τους άλλους…

  Συμφωνώ μαζί σου Nick το KDE όπως και το Gnome είναι δύο πολύ σημαντικά project που πάνε πολύ μπροστά τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τους υπολογιστές. Αν και θα διαφωνήσω με το ότι μοιάζει με Windows 7… πιστεύω ότι θα είναι yet another ms flop τα Windows 7. Ελπίζω το Gnome 3 να μας αφήσει και αυτό έκπληκτους.

  (υ.γ. είσαι ο πρώτος αναγνώστης μετά από το ένα μικρό relaunch του site ελπίζω να είναι πλήρως λειτουργικό σύντομα)