επικηρύσσεται για 300+ ευρώ η χρήση εφαρμογών ως tab στο KDE 4


Είναι πολύ απλό ένας χρήστης του KDE 4 ήθελε μια δυνατότητα που έχει και το Fluxbox να ενσωματωθεί στο KDE 4. Μιας και έκρινε ότι δεν έχει τις προγραμματιστικές γνώσεις για να κάνει κάτι τέτοιο και δεσμεύτηκε να δώσει 500 δολάρια Καναδά (300 και κάτι ευρώ).

Το Fluxbox λέτε δίνει την δυνατότητα στο χρήστη να ενσωματώσει   ένα παράθυρο σε ένα άλλο ως καρτέλα (είναι ιδιαίτερα πρακτικό μεταξύ άλλων)  ακολουθεί βίντεο από την υλοποίηση του χαρακτηριστικού στο Fluxbox καθώς και οι όροι σχετικά με το πως θα γίνει η διαδικασία.

Οι όροι:

  • Πρέπει να γίνει σύμφωνα με το   τρόπο που ορίζει το KWin για νέα χαρακτηριστικά
  • Δεν θα πρέπει να έρχεται σε σύγκρουση με φυσιολογική διαχείριση παραθύρων όπως το ALT+TAB και η μετακίνηση με το ποντίκι

Επίσης να διευκρινηστεί ότι:

  • Το KDE e.V. (η νομική υπόσταση του KDE) καθώς και η επίσημη ομάδα ανάπτυξης του KWin δεν έχουν επίσημη σχέση με το όλο θέμα.
  • Χρειάζεται καλή γνώση C++ και της Qt
  • O κώδικας που θα παραχθεί πρέπει να είναι πλήρως σύμφωνος με τα στάνταρ  του κείμενου HACKING του KWin
  • Εφόσον ενσωματωθεί στο KDE ο προγραμματιστής θα πρέπει να δώσει την απαραίτητη τεκμηρίωση που χρειάζεται για την συντήρηση του.
  • Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα οι προγραμματιστές του Oxygen να ζητήσουν την συνεργασία σας… αυτό ίσως διευκολύνει και την δουλειά σας.
  • Στο KDE 4.3 θα προστεθεί υποστήριξη ARGB για τις διακοσμήσεις… αν παρεμβαίνει στην υλοποίηση σας καλό είναι να το λάβετε υπόψη.

To αρχικό κείμενο βρίσκεται εδώ. Και το video της υλοποίησης στο Fluxbox είναι εδώ…

Εσείς τι λέτε ενδιαφέρεστε να προστεθεί κάποια λειτουργία σε κάποιο πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε; Έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα report για να την λάβουν υπόψη όσοι αναπτύσσουν το λογισμικό αυτό; Θα δίνατε χρήματα για αυτό, και αν ναι πόσα;


About Eleftherios Kosmas

Technologist in the University of Athens, open source enthusiast, member of the local hackerspace, vice chairperson of the Libre Space Foundation,

Σχολιάστε