250+ Χριστουγεννιάτικα & πρωτοχρονιάτικα τραγούδια με άδεια creative commons! 15Τα Χριστούγεννα έρχονται σε λίγες μέρες μιας και είναι μια γιορτή αγάπης μοιράζουμε δώρα, και τι καλύτερα από δώρα που μπορείτε με την σειρά σας να τα μοιράστε και εσείς, ξανά και ξανά… παρακάτω έχω μια συλλογή με 256 Χριστουγεννιάτικα  τραγούδια για την μουσική επένδυση αυτών των ημερών.. Ξέρω ότι πολλά μπορεί να μην σας αρέσουν, ακούστε τα και φτιάξτε την δική σας Χριστουγεννιάτικη λίστα και στείλτε την στους φίλους σας.

Καλές γιορτές… πολλές ευχές για υγεία και ευτυχία

πηγή

Να επισημάνω έαν έχετε υπόψην σας και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια με άδεια χρήσης Creative Commons αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω. Ευχαριστώ!


About Eleftherios Kosmas

Technologist in the University of Athens, open source enthusiast, member of the local hackerspace, vice chairperson of the Libre Space Foundation,

Σχολιάστε

15 thoughts on “250+ Χριστουγεννιάτικα & πρωτοχρονιάτικα τραγούδια με άδεια creative commons!

 • Eleftherios Kosmas Post author

  @PirateKiller,

  Δεν θα έβαζα ποτέ πειρατικά links στο elkos.gr, κάθε άλλο!

  Οι δημιουργοί των εν λόγω τραγουδιών δίνουν το δικαίωμα σε όλους να τα κατεβάσουν από το site τους, να τα ακούσουν και να τα αντιγράψουν σε όσα αντίτυπα επιθυμούν.

  Μπορείς να τα βάλεις και στο δικό σου site χωρίς κανένα πρόβλημα 😀

 • PirateKiller

  Και γιατί να στα δίνει τσάμπα ρε φίλε; Βλάκας είναι; Ή μήπως λες μαλακίες γιατί δεν ξέρεις τι να πεις;

 • Θανάσης Δεληγιάννης

  Πειρατοσκοτωστρα έχεις άδικο και μάλλον δεν κατάλαβες τι είναι οι άδειες Creative Commons. Μπες στον κόπο και διάβασε εδώ: http://www.creativecommons.gr/

  Τώρα στην ερώτηση “και τι κερδίζουν” αν είσαι ρομαντικός μπορείς να θεωρήσεις ότι σε κάποιους ανθρώπους αρέσει να δίνουν δώρα. Αν έχεις κυνικότερη διάθεση μπορείς να ισχυρισθείς ότι δημιουργούν θόρυβο γύρω από το όνομά τους και έτσι κερδίζουν από πιθανές πωλήσεις των υπόλοιπων τραγουδιών τους.

  Να ξέρεις πάντως ότι αρκετά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια (ως συνθέσεις, προφανώς όχι ως εκτελέσεις) δεν έχουν πια copyright λόγω παλαιότητες και ανήκουν στο public domain (http://www.pdinfo.com/list.php)

 • Kassianos

  “Γιατί να στα δίνει τζάμπα ρε φίλε;” 😀

  Γέλασα με την ψυχή μου. Φαίνεται ότι είναι τόσο “ποτισμένο” στο πετσί μας πως όλα πρέπει να είναι επί πληρωμή, που άρχισαν ακόμη και απλοί – ανίδεοι (;) πολίτες να μην καταλαβαίνουν το “τζάμπα”. Αφού βάλαμε στην “καλημέρα” τιμολόγιο και δεν την προσφέρουμε αν δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι, κοτσάρουμε τώρα αυτοκόλλητα με τιμές όπου βρούμε και σ’ ότι βρούμε!
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ! (το λογαριασμό μου τον ξέρεις 😀 )

  btw ξεκινάω σήμερα τη μετάφραση 😉

 • ZlatkoGR

  Χμ… Παρότι το θεωρούσα σίγουρο πως το If Every Day Were Christmas είχε CC, αφού είναι και podsafe, τελικά δε βρίσκω κάποια τέτοια πληροφορία. Άρα γράψε λάθος…

 • Θοδωρής Λύτρας

  Χα! Καλό! Λευτέρη τώρα τα είδα τα σχόλια…. Παρατηρώ οτι ο ιστότοπος του PirateKiller είναι αυτός της IFPI, που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των δισκογραφικών. Υποθέτω θέλει να μας πει πως είναι είτε ρ**φιάνος των αντιπροσώπων, ή αντιπρόσωπος των ρ**φιάνων.

  Πλάκα πλάκα τώρα αυτό δεν είναι άγνοια για το concept του Creative Commons, είναι αυταπόδεικτη συνειδητή κακοήθεια. Η οποία δε θα μπορούσε παρά να προσδιορίζει άτομα μειωμένης αντίληψης και νόησης. Αυτό που δε περίμενα είναι τέτοια άτομα να αναλαμβάνουν ρόλο διαδικτυακού μπάτσου για σοβαρούς(?) οργανισμούς. My bad.

 • Eleftherios Kosmas Post author

  @PirateKiller

  Κοίτα γνωρίζω ότι μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά έτσι είναι, δεν αμφισβητό τα πνευματικά δικαιώματα του καλλιτέχνη… είναι δικαίωμα του να κάνει ότι θέλει με κάτι που δημιουργεί. Όπως είναι και δικό μου δικαίωμα να παρέχω το blog μου ύπο CC-SA άδεια.

  Δικαίωμα και του x-y site να θέλει πληρώσεις συνδρομή για να διαβάσεις τα άρθρα του.

  @Θανάσης Δεληγιάννης

  Πολύ σωστά τα λες Θανάση, ναι υπάρχει και ιδιοτελής προσέγγιση η οποιά νομίζω ότι είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.

  @Kassianos

  Ναι το τζάμπα δεν είναι πάντα υποδεέστερο… απλά βασίζεται σε διαφορετικά οικονομικά μοντέλα.

  @Θοδωρής Λύτρας

  Φίλε μου αμφιβάλω αν είναι κακοήθεια, ο συγκεκριμένος χρήστης νομίζω ότι αυτόκλητα αντέδρασε και ίσως ενδιαφερθεί να δει τι στην ευχή είναι αυτό το CC???