ξυπνητήρια… με Linux


Επειδή όταν είναι εργάσιμη περίοδος για έμενα το πρόγραμμα που είναι ιδιαίτερα ανάποδο χρειάζομαι πάντα έιναι καλό ξυπνητήρι για να μπορέσω να προσαρμοστώ στην καθημερινότητα… το με το Linux είναι σχετικά εύκολο να έχει κανείς αρκετά ξυπνητήρια στην διάθεση του αρκεί να έχετε τον υπολογιστή σας ανοιχτό εκείνη την ώρα (κάτι που εγώ συνηθίζω ειδικά όταν κατεβάζω torrent).

Το αγαπημένο μου είναι το KAlarm που παρέχει ένα αρκετά παραμετροποιήσιμο γραφικό περιβάλλων και μπορείτε εκτός από το να ξυπνήστε να προγραμματίστε την εκτέλεση εντολών, ακόμη και την αποστολή email. Όπως βλέπετε και από τις εικόνες είναι αρκετά παραμετροποιήσιμο.

Και μπορεί σε ενημερώσει για πολύ ουσιώδει πράγματα όπως να σταματήσεις να γράφεις άρθρα στο blog και να πας για  ύπνο. να πας να πάρεις τα παιδιά από το σχολείο.

Το Kalarm θα το βρείτε στα αποθετήρια των περισσότερων διανομών Linux έγω βασίζομαι κατά πολύ στις δυνατότητες που δίνει γιατί από την φύση μου είμαι ιδιαίτερα ανοργάνωτος  και ξεχνάω αν έχω να κάνω κάτι… ακόμη και αν αυτό είναι ιδιαίτερα βασικό.

Όπως μαρτυρά και το όνομα του το kalarm είναι μια εφαρμογή που σχεδιάστηκε με βάση το KDE και την Qt .

Ανάλογες λοιπόν δυνατότητες προσφέρει και το Alarm Clock μόνο που αντί για το KDE είναι σχεδιασμένο στο στυλ του Gnome και την GTK και έχει παρόμοιες δυνατότητες με το KAlarm.

Είναι αναλόγος εύχρηστω και θα σας πρότεινα να δοκιμάστε και τα δύο μέχρι να κατάληξτε ποιό από τα δύο σας βολεύει πραγματικά.

Μάλιστα για όσοι χρησιμοποιούν το XMMS ένα από τα πρώτα γραφικά προγράμματα για αναπαραγωγή πολυμέσων είναι μια καλή ιδέα να χρησιμοποιήσουν το αντίστοιχο plugin.

Επίσης αν χρησιμοποιείτε το amarok μπορείτε να τσεκάρετε το Amarok wiki που έναν ωραίο τρόπο να εκμεταλευτήτε τις δυνατότητες που δίνει το DCOP.

Eάν από την άλλη έχετε στο σύστημα μας το KDE 4.2  μπορεί να έχετε δει το timer plasmoid. Υπάρχει ένα εξαιρετικο script που εκμεταλεύεται πλήρως  τις δυνατότητες του αξιόλογου plasmoid.

Φυσικά υπάρχουν πολύ ακόμη τρόποι για να επιτύχετε τέτοια λειτουργικότητα… αν έχετε κάτι υπόψιν σας μην διστάστε να το μοιραστείτε στα σχόλια παρακάτω…

(το post είναι βασισμένο κατά ένα μέρος του στο άρθρο:Turn your Linux desktop into an alarm clock)


About Eleftherios Kosmas

Technologist in the University of Athens, open source enthusiast, member of the local hackerspace, vice chairperson of the Libre Space Foundation,

Σχολιάστε