μετατρέψτε σε οθόνη αφής την απλή σας οθόνη με το infrael 4


Πριν μιλήσουμε για οτιδήποτε θα πούμε 2-3 πράγματα για το wiimote , Το WiiMote είναι το χειριστήριο που έρχεται μαζί με το Nintendo Wii. Είναι κυρίος γνωστό για τις δυνατότητες που δίνει στο χρήση να ελέγχει με τις κινήσεις του το παιχνίδι. Π.χ. να κουνά μια ρακέτα του ping-pong καθώς κουνά το χειρηστήριο. Αυτή η συσκευή ουσιαστικά  είναι μια κάμερα υπέρυθρων που μπορεί να συνδεέται μέσω bluetooth με το Wii και πάνω κάτω κοστίζει 40 euro!

Ωραιά όλα αυτά αλλά θα μου πείτε “τι ενδιαφέρουν εμένα που δεν έχω Wii;”. Ο Johnny Chung Lee λοιπόν είχε μια πολύ καλή ιδέα. Να χρησιμοποιήσει αυτή την ιδέα για την διμιουργία ενός Interactive White Board που στην πραγματικότητα πάρα το εντυπωσιακό τίτλο είναι μια μεγάλη (ή μικρή) touchscreen!

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα Wiimote (κόστος 40 ευρώ), ένα Bluetooth usb (10 ευρώ usb μια χάρα μου δούλευεί στο Linux) και φτιάξτε ένα IR στυλό (δεν έχω βρει στην Ελλάδα ακόμη) ακολουθώντας τον οδηγό αυτό. Στο τέλος χρησιμοποιώντας το infrael που είναι ένα εξειδικευμένο python script για τις απαραίτητες ρύθμισεις φτιαγμένο μάλιστα από έναν Έλληνα και το οποίο τρέχει σε όλα τα λειτουργικά συστήματα.  Το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό, αν δεν με πιστεύετε δείτε το video που ακολουθεί.


About Eleftherios Kosmas

Technologist in the University of Athens, open source enthusiast, member of the local hackerspace, vice chairperson of the Libre Space Foundation,

Σχολιάστε

4 thoughts on “μετατρέψτε σε οθόνη αφής την απλή σας οθόνη με το infrael