ζητείται νέο OpenWRT firmware… αμοιβή 160000$


Η εταιρία Ubiquiti (που τουλάχιστον σε εμένα δεν θα έλεγα ότι ήταν γνωστή) κατασκευάζει πολλές συσκεύες δικτύωσης. Μεταξύ αυτών και το Routerstation που είναι μια πολύ καλή λύση αν επιθυμεί κανείς router που να βασίζεται στο OpenWRT. Η εταιρεία που κάνει εκτεταμένη χρήση του ανοιχτού λογισμικού στα προϊόντα της αυτή διοργανώνη ένα διαγωνισμό για την ανάπτυξη ενός νέου εξελιγμένου Firmware για την συσκευή της βασισμένου στο OpenWRT, το λογισμικό θα πρέπει να είναι καινοτόμο και κάτω από άδεια ανοιχτού κώδικα.

Τα διάφορα σχέδια θα εξεταστούν με βάση:

•  το αν τρέχουν σε RouterStation
•  την ταχύτητα φορτώματος
•  την ταχεία αντίδραση όταν πλοηγείται κανείς στα μενού και υποβάλει αλλαγές
•  την απλότητα και την ευχρηστία προς το χρήστη (νέο και παλιό χρήστη εξίσου)
•  το αισθητικό αποτέλεσμα
•  την δυνατότητα ενεργοποιήσης/απενεργοποίησης χαρακτηριστικών και άλλα
Το πρώτο βραβείο κερδίζει 160000 δολλάρια αμερικής, τα υπόλοιπα 4 κερδίζουν από 10000 δολλάρια αμερικής ενώ τουλάχιστον όλοι οι διαγωνιζόμενοι κερδίζουν από ένα RouterBoard (αλλά είναι πιθανόν αν υπάρξουν πάρα πολλές υποψηφιότητες να δωθούν μόνο στους 20 πρώτους).
Η ιδέα προσωπικά μου φαίνεται εκπληκτική, να τονίσω ότι στην Ελληνική κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που ασχολούνται ιδιαίτερα έντονα με το OpenWRT και πιστεύω ότι στην Ελλάδα αυτή την στιγμή έχουμε πάρα πολλά ασύρματα μητροπολιτικά δίκτυα με απίστευτη δραστηριότητα. Θα ήθελα πολύ κάποιο από τα βραβεία να πάει σε Ελληνικά χέρια.

About Eleftherios Kosmas

Technologist in the University of Athens, open source enthusiast, member of the local hackerspace, vice chairperson of the Libre Space Foundation,

Σχολιάστε