το social desktop έρχεται στo about των προγραμμάτων σας. 1


O Téo Mrnjavac που είναι ένας από τους προγραμματιστές του Amarok είχε την εξής απλή σκέψη. Πριν ασχοληθεί με την ανάπτυξη του Amarok είχε την εντύπωση ότι οι προγραμματιστές το λογισμικού που χρησιμοποιούσε κάποια uber-geek όντα ή κάτι παρόμοιο. Στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι, οι developers είναι άνθρωποι τις διπλανής πόρτας. Ο Téo έχοντας υπόψιν του αυτό μετέτρεψε το διάλογο του about στο Amarok με στόνχο να το κάνει περισσότερο διαδραστικό και συνδεδεμένο με το OpenDesktop.org ΑPI. Το το social desktop ως ιδέα υπάρχει εδώ και μερικούς μήνες ήδη δειλά-δειλά εμφανίζονται εφαρμογές που εκμεταλλεύονται την τεχνολογία αυτή και υπάρχειαρχική ενσωμάτωση στοιχείων του στο KDE 4.3.

Παραδίπλα μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα, ο χρήστης με ένα απλό κλικ θα έχει πρόσβαση στα στοιχεία που οι developers του προγράμματος θέλουν να έχει πρόσβαση και φυσικά στο προφίλ τους στο OpenDesktop.org.

(αν θέλετε μπορείτε να επισκεφτείτε και το προφίλ μου στο OpenDesktop.org)


About Eleftherios Kosmas

Technologist in the University of Athens, open source enthusiast, member of the local hackerspace, vice chairperson of the Libre Space Foundation,

Σχολιάστε

One thought on “το social desktop έρχεται στo about των προγραμμάτων σας.