η Qt στο Kindle DX και Kindle 2 2


Λοιπόν μπορεί κάποιοι προβλέπουν ότι έχει έρθει το τέλος  του Kindle και τον υπόλοιπον ebook reader με την έλευση του iPad της Apple. Ίσως αυτό είναι γεγονός, ίσως όχι. Όμως πάντα σκεφτόμουν ότι το Kindle DX και το Kindle 2 μιας και βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Linux ίσως είναι ευκολότερο να κάνει τρέξει κανείς κώδικα στο μηχάνημα. Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου να καταφέρει κάποιος να τρέξει την πλατφόρμα της Qt στο Kindle και να φτιάξει ειδικά προγράμματα για αυτό. Έτσι ο  Darron Black προχώρησε στο να compila-ρει την Qt με τέτοιο τρόπο ώστε να τρέχει στο Kindle DX του. Παράλληλα έγραψε τα απαραίτητα plugins για το e-ink display του Kindle, το πληκτρολόγιο και αυτό το περίεργο 5-way χειριστήριο που έχει το Kindle.

Μάλιστα χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα αυτή μπόρεσε να φτιάξει ένα παιχνίδι Sudoku γραμμένο σε Qt για να δείξει ορισμένες από τις δυνατότητες της Qt σε αυτή την συσκευή. Δεν ξέρω αν έρχεται το τέλος του Kindle αλλά σίγουρα ξέρω κάποιους που ίσως σκεφτούν να δοκιμάσουν κάτι ανάλογο.


About Eleftherios Kosmas

Technologist in the University of Athens, open source enthusiast, member of the local hackerspace, vice chairperson of the Libre Space Foundation,

Σχολιάστε

2 thoughts on “η Qt στο Kindle DX και Kindle 2

 • Steve Jobs

  Eleftherios,

  Kindle is gonna be a stone-age hardware amusement for hackers in a couple of years. Just like Apple Newton was until 2004.

  Ah. Consider also that this “thing” was developed John Sculley’s years…!

  I, I created the next-generation-super-tablet-computer-that-you-have-to-buy-now-for-only-$499… iPad.

 • Bill Gates

  Dear Steve,

  do you really think people will opt for a device that cannot do any multitasking?

  Uknow, even Windows multitasking is better than no multitasking…

  BillG