10 ώρες στον υπολογιστή μέσα σε 1 λεπτό 2


TimeΈχετε αναρωτηθεί πως περνάτε τον χρόνο σας όταν βρίσκεστε μπροστά από τον υπολογιστή σας; Αν και υπάρχουν δεκάδες προγράμματα για να κάνετε διαχείριση του χρόνου σας ο Dave Paluska του Plebian είχε μια καλύτερη ιδέα για να δει πως χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του κατά την διάρκεια της μέρας. Ένα βίντεο που θα του έδειχνε μέσα σε ένα λεπτό περίπου πως χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του τις δέκα ώρες που εργάζεται καθημερινά με αυτόν και το αποτέλεσμα ήταν το βίντεο που ακολουθεί:

Για να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα ο Dave χρησιμοποίησε τα εξής προγράμματα. To FFmpeg, το ImageMagick και το scrot. Αν θέλετε να κάνετε και εσείς κάτι παρόμοιο στο Linux μπορείτε να εγκαταστήσετε τα εν λόγω προγράμματα μέσα από το package manager της διανομής της προτίμησης σας. Μετά μπορεί να κατεβάστε ένα script-άκι με όνομα capture.sh που θα μπορείτε να το κάνετε download από εδώ.

Αφού το κατεβάστε (πχ στο home directory σας) για να το κάνετε εκτελέσιμο δώστε:

chmod 755 capture.sh

To script-άκι είναι γραμμένο για να εξυπηρετεί χρήστες Linux και Mac γι’αυτό αν μπείτε στο κόπο να ελέγξετε αν χρειάζεται αλλαγές. Σε πολλά σημεία το script έχει οδηγίες ώστε να κάντε τις αλλαγές που εσείς χρειάζεστε. Το τελικό αποτέλεσμα (στο βίντεο που ακολουθεί σε Mac αλλά και στο Linux οι διαφορές είναι μικρές) θα μοιάζει κάπως έτσι:

Αν θέλετε μπορείτε επίσης να φτιάξτε ένα ακόμη script-άκι για να “ανεβάζετε” αυτόματα βίντεο σας στο youtube.


About Eleftherios Kosmas

Technologist in the University of Athens, open source enthusiast, member of the local hackerspace, vice chairperson of the Libre Space Foundation,

Σχολιάστε

2 thoughts on “10 ώρες στον υπολογιστή μέσα σε 1 λεπτό

  • camou

    To script-άκι είναι γραμμένο για να εξυπηρετεί χρήστες Linux και Mac γι’αυτό αν μπείτε στο κόπο να ελέγξετε αν χρειάζεται αλλαγές

    Χωρίς αλλαγές δεν δουλεύει και με αλλαγές βέβαια πάλι μερικά τα έβγαλα, έχει άλλες εντολές και γενικώς απλά δεν δουλεύει.