Ο Παράξενος Καθεδρικός 70 3


paracath70

Ο Παράξενος Καθεδρικός είναι διαθέσιμος στα Αγγλικά και στα Τσέχικα.


About Eleftherios Kosmas

Technologist in the University of Athens, open source enthusiast, member of the local hackerspace, vice chairperson of the Libre Space Foundation,

Σχολιάστε

3 thoughts on “Ο Παράξενος Καθεδρικός 70

 • te0

  μια επεξηγηση για οσους δεν το επιασαν το νοημα ?

  whos SCO ? :/

  χρονια πολλα
  τεο

  • Eleftherios Kosmas Post author

   H SCO Group που όλοι ονομάζουμε SCO εμφανίστηκε στο προσκήνιο μετά την αλλάγή του ονόματος της Caldera σε SCO Group από το πρόεδρο της Dan McBride (δεν πρέπει να την μπερδεύουμε με την παλιά Santa Crouz Operations που ήταν μια από τις πρώτες εταιρίες Unix). Ο McBride υποστήριζε ότι το Linux είχε κώδικα από το Unix System V της SCO και πως ήταν ένα μη εγγεκριμένο παράγωγο του Unix. Μάλιστα προχώρησε σε μύνηση έναντιων της IΒM αξιόνωντας από όλους τους χρήστες του Linux να πληρώσουν άδεια χρήσης. Όπως η τεράστια αλυσίδα πώλησης αυτοκινήτων και αξεσουάρ AutoZone και η DaimlerChryshler (τότε ήταν μια εταιρεία).

   Η Microsoft μάλιστα αγώρασε άδειες χρήσης του Unix από την SCO Group με αποτέλεσμα να χρηματοδοτήθει αρκετά αυτή η δραστηριότητα της εταιρείας. Η RedHat επίσης προχώρησε σε μύνηση, και η Novell από την οποία η SCO υποστήριζε ότι είχε αγοράσει τα πνευματικά δικαιώματα του Unix. Τελικά η SCO χρεωκόπησε (σύμφωνα με το Chapter 11) και πρόσφατα δικαστές του ομοσποδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ κατέληξαν στο συμπέρσμα ότι η Novell διατηρεί το Copyright που έχει στο Unix και ότι δεν έχει πουλήσει τις τεχνολογίες αυτές στην SCO.

   Πολύ βλέπουν πίσω από την δραστηριότητα της SCO άλλες εταιρείες που είχαν αρχίσει να ανησυχούν με την εξάπλωση του Linux και έσπευσαν να αγοράσουν άδειες της SCO για το Unix για να χρηματοδωτήσουν όχι τόσο την ίδια την SCO όσο την ιδέα ότι το Linux παραβιάζει το copyright κάποιου.