δημιουργήστε το δικό σας 3D Role Playing Game 5


Πριν πολλά χρόνια ήμουν φίλος των Role Playing Games όχι μόνο σε υπολογιστές αλλά και σε επιτραπέζια (ναι ναι διάβαζα τα τεράστια manual και τσακωνόμουν με φίλους γιατί αυτό και όχι εκείνο κτλ κτλ). Πριν λίγες ώρες λοιπόν έπεσε στα χέρια μου το IrrRPG Builder.

Το IrrRPG Builder είναι ένα ανοιχτού κώδικα (άδεια MIT/X11) project που έχει σαν στόχο να βοηθήσει άτομα που έχουν μικρή εμπειρία στο προγραμματισμό να φτιάξουν τα δικά τους 3D Role Playing Games χωρίς να χρειάζεται να μπουν στην διαδικασία να μάθουν περίπλοκες γλώσσες προγραμματισμού.

Το IrrRPG Builder βασίζεται στην μηχανή IrrLicht, υποστηρίζεται για Linux και Windows (τονίζω ότι ακόμη είναι σε Alpha έκδοση και ίσως δυσκολευτείτε να το εγκαταστήσετε) για την δημιουργία τον δικό σας RPG όπου χρειάζεται χρησιμοποιείται η γλώσσα Lua (αν θέλετε να μάθετε καλύτερα την γλώσσα Lua μπορείτε να διαβάστε (online) το εξαιρετικό Programming in Lua του Roberto Ierusalimschy) και τα αρκετά χρήσιμα tutorial που έχει το IrrRPG Builder.


Παρακάτω ακολουθεί ένα βίντεο που δείχνει την δημιουργία ενός απλού 3D χώρου μέσα σε λίγα λεπτά (!).


About Eleftherios Kosmas

Technologist in the University of Athens, open source enthusiast, member of the local hackerspace, vice chairperson of the Libre Space Foundation,

Σχολιάστε

5 thoughts on “δημιουργήστε το δικό σας 3D Role Playing Game