διαδεχθείτε κάποιον ή βρείτε διαδόχους σε κάποιο ανοιχτού κώδικα project 2


Υπάρχουν πολλοί developers που αναπτύσσουν λογισμικό αλλά για το ένα ή των άλλο λόγο μπορεί να επιθυμούν να σταματήσουν την ενασχόληση τους με κάποιο project, ωστόσο μπορεί να ψάχνουν για ένα διάδοχο για να το αναλάβει, αντίστοιχα κάποιοι ίσως επιθυμούν να αναλάβουν κάποιο open source project που έχει σταματήσει η ανάπτυξη του.

Το Stillmainted του Jeff Kreeftmeijer έχει σαν σκοπό να εξυπηρετήσει όσους έχουν τον κώδικα του project τους στο github. Μέσω αυτού μπορείτε να δείτε αν κάποιο project ψάχνει κάποιον maintainer αλλά και να δηλώστε αν κάποιο project σας έχει εγκαταληφθεί ή είναι στην αναζήτηση ενός νέου maintainer για να σας διαδεχθεί.

Πριν κλείσω να θυμίσω και το OpenHatch ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για όσους θέλουν να βοηθήσουν ένα project ανοιχτού κώδικα.


About Eleftherios Kosmas

Technologist in the University of Athens, open source enthusiast, member of the local hackerspace, vice chairperson of the Libre Space Foundation,

Σχολιάστε

2 thoughts on “διαδεχθείτε κάποιον ή βρείτε διαδόχους σε κάποιο ανοιχτού κώδικα project

  • Δημήτριος Μιχαλάκος

    Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα (που εγώ τουλάχιστον αντιμετώπισα) σε open source projects είναι η εύρεση συνεργατών. Δεν είχα ιδέα ότι υπάρχουν τέτοια sites.

    • Eleftherios Kosmas Post author

      Ναι είναι αρκετά πρακτικά, και το Stillmaintened και ακόμη περισσότερο το OpenHatch (αν και το δεύτερο είναι λίγο “βαρύ” σε κάποιες λειτουργίες του.