ο Tux στα ηλεκτρονικάδικα…


Όταν ήμουν πιτσιρικάς στις διακοπές μου στο Δήλεσι θυμάμαι πως έλιωνα στα κερματοφάγα ηλεκτρονικά. Φυσικά δεν πρόλαβα, κάτι σαν αυτό:

αλλά πολύ θα το ήθελα:

Το παιχνίδι ονομάζεται Tux Racer, οι δημιουργοί του αρχικά δημιούργησαν την Sunspire Studios για την δημιουργία του παιχνιδιού και διέθεσαν το παιχνίδι κάτω από ανοιχτού κώδικα άδεια, αργότερα έβγαλαν νέα βελτιωμένη έκδοση του παιχνιδιού κάτω από κλειστή άδεια και παράλληλα το προώθησαν στην αγορά των κερματοφάγων. Οι φίλοι του παιχνιδιού προχώρησαν στην ανάπτυξη ενός νέου ανοιχτού κώδικα παιχνιδιού του extreme Tux Racer που ακολουθεί την φιλοσοφία του αρχικού παιχνιδιού. Μάλιστα όπως τα περισσότερα κερματοφάγα εξωτερικό αν είσαι πολύ καλός παίκτης αντί να τρώει χρήματα το παιχνίδι σου δίνει. Παράλληλα οι δημιουργοί του Tux Racer ετοιμάζουν τo Tux 2, το οποίο είναι η συνέχεια του κλειστού Tux Racer και φυσικά το προορίζουν και αυτό για τα πολυαγαπημένα κερματοφάγα.

Πόσο θα ήθελα να πετύχω ένα κερματοφάγο με τον Tux εδώ στην Ελλάδα!


About Eleftherios Kosmas

Technologist in the University of Athens, open source enthusiast, member of the local hackerspace, vice chairperson of the Libre Space Foundation,

Σχολιάστε