το πρόσθετο για τον Firefox HTTPS everywhere ωρίμασε… 4


Πριν ένα χρόνο και κάτι είχαμε αναφερθεί στο HTTPS everywhere ένα πρόσθετο για το Firefox που έχει σαν στόχο όπου αυτό είναι δυνατόν να ενεργοποιεί το πρωτόκολλο HTTPS ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε με ασφάλεια μέσω web χωρίς το κίνδυνο κάποιος ενδιάμεσος να παρακολουθεί με κάθε λεπτομέρεια την επικοινωνία σας μέσω διαδικτύου ακόμη και να μπορεί με τα στοιχεία που λαμβάνει να “ξεγελάσει” κάποιο site στο internet “πείθοντας” το ότι είστε εσείς (η τεχνική αυτή ονομάζεται session hijacking και δεν είναι και τόσο δύσκολη όσο θέλουμε να νομίζουμε ειδικά αν δεν χρησιμοποιούμε HTTPS).

Πλέον το ΗΤΤPS Everywhere έφτασε στην έκδοση 1.ο του βγήκε από Beta και έχει νέο (και αρκετά πιο χρηστικό κατά την γνώμη μου) interface. Αν είστε χρήστης του Firefox μην διστάσετε να το εγκαταστήσετε κατά την γνώμη μου ειδικά την σημερινή εποχή που η χρήση δημόσιων WiFi δικτύων είναι κοινή πρακτική είναι ακόμη πιο σημαντική η χρήση του HTTPS.

Σχολιάστε

4 thoughts on “το πρόσθετο για τον Firefox HTTPS everywhere ωρίμασε…

 • Alexandros

  Για άλλους browsers υπάρχει κάτι αντίστοιχο; Π.χ. για τον Chromium. Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι.

  • Eleftherios Kosmas

   Το μόνο θεωρητικά αντίστοιχο για Chrome/Chromium είναι το ΚΒ SSL enforcer που δεν έχει rules (όπως το HTTPS Everywhere) με αποτέλεσμα να μην δουλεύει σε κάποιο site. Ένα άλλο βασικότερο πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο πάντα χρησιμοποιεί http πριν χρησιμοποιήσει https κάτι που μάλλον οφείλεται στο Chrome/Chromium extensions framework και όχι στο ίδιο το add-on.

   Με άλλα λόγια θεωρητικά πρέπει να ξαναγράψει κανείς το Chromium για να το υλοποιήσει σωστά,Ατυχία :S